Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

ようこそOのラマダン... (Welcome Oo Ramdhan)

Selamat datang ramadhan...Hoşgeldiniz O Ramazan.... ...Добре дошли в O Рамадан ...欢迎Ø拉马丹...Willkommen Ramadan OWelkom O Ramadan ...हे रमजान आपका स्वागत है ...Bine ati venit O Ramadan ...Добро пожаловать O Рамадан ...Bienvenue O Ramadan...Dobrodošli O ramazana ..

Alhamdulillah, Allah masih mengizinkan kita menyambut ramadhan setelah melaluinya berkali kali... itulah rahmat.. rahmat dan rahman Allah tidak terjangkau luasnya.. Masya Allah... namun, pulangan dari kita bagaimana??? berapa titikkah kadar syukur kita dengan nikmat ini?? syukur dari amaln bagaimana?? syukur dari ikrar dan i'tiqad bagaimana??? renungkanlah, hayatilah lagu ramadhan berbagai bahasa dari SHEIKH MISHARY RASHID ALAFASY...

manuSIALupakah kamu???

BAYI,
manusia bernyawa berjiwa suci,
yang haknya dibelai dan di didiki,
haknya disantun, diajar dan dijaga rapi,
haknya dielus, disayangi, dicintai,
dengan hati dan cinta yang hakiki,

namun realiti hari ini,
kekejaman makhluq bergelar insani,
yang tidak sedar akan kehadiran Ilahi,
menjaga, meneliti alam ini,
insani terus membuang, mencincang hati si bayi,
baru sesaat membuka mata di dunia ini,
namun dilihatnya, sampah yang mengengilingi,
bukan itu kehendak diri,
namun, kerna si ummi, kerna si ayah, yang bertindak membabi,
bayi terpaksa menjadi mangsa.

kemana perginya iman di hati??
kemana di campaknya harga Agama yang suci??
kemana dibuangnya akal dan fikiran??
bayi dibakar, dicampak, dilayang menjauhi,
semuanya kerana ibu, kerana ayah yang durjana,
yang tidak meletakkan ilmu di hati..

situasi ini tidak mungkin berhenti,
andai semua duduk sendiri memeluk diri,
situasi ini tidak mungkin berhenti,
andai SYARIAH dipijak dijauhi,
SITUASI INI TIDAK MUNGKIN BERHENTI,
andai perlembagaan penjajah masih dijunjung ti…

SeMak?? SamPah?? SaRang?? luMut???!!

dey... aritu, ko punyer blog punyer laa penoh ngan tulisan, skg aper kes bro??? kate sorang member ak...

bro, blog dah berlumut nmpk?? kate sorang junior ak plak yg x penah kenal erti kaki yg boleh ditinggikan sehingga ke kepala...

aritu berapi rapi ko punye blog.. skg ape suda jadi?? sorang nih mmg nk ak bkk kan pose dy ngan perut ibu jari kaki ak nih...

daa r template x lawo!! ak gak salah??

hurm... oleh itu, insya Allah, stat ari ni, ak cobe .. cobe ntok mningkatkan rate of posting addition kt ak nye blog nih...

dan ntok tajok ptame nih.. ak nm memaklumkan... ISNIN NIH< ak dan seluruh pelajar form 5 kt NS nih akan bertemu ngan musuh no2 dyorang (bawah spm) iaitu TRIAL SPM...

Trial.. pekse nih, mnurut brite2 dan khabar2 yang ak tau, result trial nih amatlah essiential ntok dpt biasiswa.. dan mmg sumer org dah tau, biasiswa tu pntg.. kalo xd biasiswa... payah plak nk blaja.. oleh tuh...

ak punyo taget ntok trial nih... 10A.. amacam?? ekau raso, den dapek x?? apo pun doakan lah yoo... d…